home   

    sitemap    

    search    

     help     

   guestbook   

     contact     

 

 
 
 
 
 

 

Mere på dette site:
Africa in Denmark
Mini-guide til afrikansk Roskilde Festival 2014


Africa webStore

 

 

 


Share on Facebook

 

Mini-Guide til Afrikansk Roskilde festival 2013

Traditionen tro er der et fremragende udvalg af World og afrikansk musik på Roskilde Festival. Her finder du videoer og en lille oversigt over de afrikanske musiktilbud på Roskilde Festival 2013. Musikken kan købes i webbutikken her på sitet: Africa WebStore (klik på kategorien: Roskilde Festival)

Se slideshow med billeder fra de afrikanske koncerter på Roskilde Festival 2013

Mokoomba (Zimbabwe)

Cosmopol, torsdag 4. juli 17:30

Zimbabwes i øjeblikket mest populære band er klar til at fyre op under Roskilde fra starten. Mookomba deltog i Womex 2012 med efterfølgende turné i Europa.

Bombino (Niger)

Odeon, fredag 5. juli 15:00

Guitaristen med det tydelige rockstjernepotentiale er blevet et ikon for fred via andre midler end vold. Hans rå og poetiske guitarspil er som at lægge øre og øje til en vestafrikansk Jimi Hendrix svøbt i ørkenklæder.

Rokia Traoré (Mali)

Odeon, fredag 5. juli 19:00

Rokia Traoré (Mali) er tilbage på Roskilde Festival for 3. gang og aktuel med albummet "Beautiful Africa", der storhitter i Frankrig.

Krar Collective (Ethiopien)

Gloria, fredag 5. juli 21:30

Ethiopiske Krar Collective har allerede besøgt Danmark et par gange. Først på Womex hvor undertegnede havde den ære at fotografere coveret til gruppens første album. Siden har de optrådt på spillestedet Global i København. Krar er navnet på en slags lyre, en etiopisk familie af strengeinstrumenter, der efter sigende har rejst gennem historien helt fra det gamle Egypten. Den lange stamtavle til trods har det ældgamle instrument aldrig lydt, som det gør hos Krar Collective. Med en spandfuld elektricitet får vokalist og strengemester Temesegen Tareken strengene til at lyne og slå gnister i ørerne. Se billederne her: Krar Collective live in Denmark

Bixiga 70 (Brasiliansk afro)

Odeon, fredag 5. juli 01:30

Sao Paolos Bixiga 70 låner deres bandnavn fra afrobeat-legenden Fela Kutis backingband Africa 70. Man forstår hvorfor. Det funky 10 mand store kollektiv kan deres afrobeat helt ud til fingerspidserne.

Throes + The Shine (Angola/Portugal)

Cosmopol, fredag 5. juli 02:00

Et overraskende møde mellem alternativ guitarrock og kuduro, Angolas optempo dansemusik.

Hoba Hoba Spirit (Marokko)

Odeon, lørdag 6. juli 13:00

Marock’n Roll, hedder opsamlingspladen med deres største hits. Og det er en god sammenfatning af Hoba Hoba Spirit. Med journalisten og den bredmundede samfundsrevser Reda Allali i front har bandet været del af en mindre marokkansk musikrevolution.

Badume's Band & Selamnesh Zemene (Ethiopien/Frankrig)

Cosmopol, lørdag 6. juli 22:00

Badume’s Band genskaber Addis Ababa anno 1970 anført af den etiopiske sangerinde Selamnesh Zemene. Sammen sikrer de ikke bare en fortid, men også en fremtid for etiopisk storbymusik. 

Nubanour (Egyopten/Sudan)

Gloria, søndag 7. juli 14:00

Nubanours musik har en sørgmodigt messende klang, som udspringer af et hårdt prøvet folks århundrede lange historie. Med groovy og besættende musik, klap og dans møder vi et overset folk, der i dag lever i eksil, tørstende efter deres oprindelige kildeudspring.  

 

Se også miniguiden på Facebook: Afrikansk Roskilde Festival

 

 

 

Send this page to a friend

 

Top of page

 

 
 
 
 
 

 

 [ Home | Photos | Africa | Media Production | About me ]

  Copyright © Jacob Crawfurd - crawfurd.dk 1996-2017. All Rights Reserved.
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /customers/a/9/0/crawfurd.dk/httpd.www/africa/danmark/roskilde2013.php:276 Stack trace: #0 {main} thrown in /customers/a/9/0/crawfurd.dk/httpd.www/africa/danmark/roskilde2013.php on line 276